Tietoa yrityksestä

 

Aloitin yritykseni päätoimisesti 2011. Toiminta tapahtuu kotoani käsin, tuotteiden valmistus sekä myynti. Työväline on tavallinen moottorisaha ja loppuviimeistelyssä käytän kulmahiomakoneeseen liitettyä puunkoverrinterää (www.smartimport.fi).

Kaikki saatavilla oleva puu kelpaa. Eniten käytettyä on kuusi sekä mänty. Haapa, leppä, lehtikuusi ja poppeli ovat myös hyviä veistopuita.

Kysytyimmät aiheet ovat olleet pöllöt ja karhut. On mukava, kun asiakkaalta saa vinkkejä yksilölliseen lahjaan, jossa saajan oma persoona tulee esiin luonteenpiirteen tai harrastuksen kautta.

 Minulta usein kysytään miksi mä aloin tähän hommaan. Siksi, että veistäminen on kiinnostavaa ja tosi hauskaa. Jokaisen pölkyn edessä saa haastaa itsensa uuteen juttuun. Aina ei onnistu, mutta voi yrittää uudelleen.  Maailma on täynnä muovia ja teollista tuotetta. Haluan uskoa siihen, että joku päivä käsityöläisyys nousee ansaitsemaansa arvoon.

PÖLKKY TÄYTENÄ KÄKENÄ!

Kuvagalleriassa kuvia myös veistosten työvaiheista.

 

 

 Puun sisällä voi olla mitä vain, kun vain pystyy kaivamaan ne esiin.

Veistosten valmitus

Puu on oikullinen materiaali, se halkeilee. Veistos on ruma, kun siihen tulee halkeama. Olen ratkaissut asian niin, että veistän mahdollisimman kuivaan puuhun. Veiston jälkeen tuon puun sisälle huoneen lämpöön. Puu kuivuu koosta riippuen 3 viikosta 2 kuukauteen.

 Pöllöveistos kuukauden kuivatuksen jälkeen. (Poppeli)

 

 Kuukauden kuivatuksen jälkeen tyypillinen halkeama noin 4 cm. (Kuusi)

Kuivumisen jälkeen paikkaan syntyneet halkeamat puru/liimamassalla. Muovisilmät päähän ja värjäys, niin saadaan liimasaumat piiloon. Värjäyksessä käytän mieluiten vesiohenteisia värejä tai puuöljyä. Näin käsitellyn veistoksen säilytyspaikka on sisätiloissa tai suojaisalla verannalla. Silloin puu säilyy muuttumattomana. 

Asiakkaiden omista puista tehdyt veistokset käsittelen sopimuksen mukaan. Jos veistos on kookas ja pidetään ulkona, sen kuivattaminen on tarpeetonta. Täysin ulkona oleva veistos ei pysy hyvänä montaa vuotta. Elollisena aineena puu lahoaa ajan mittaan. Tervaus pitkittää puun säilymistä.

Pyrin siihen, että minulla olisi varastossa valmiita tuotteita myytävänä. Näistä ilmoittelen ajankohtaista sivuillani.  Veistotilaukselle toivoisin aikaa 1- 2 kuukautta, juuri puun kuivumisen takia, jolloin ikäviä halkeamia ei pääsisi jälkeenpäin syntymään.

Yritykseni ovet ovat auki kiinnostuneille aina, kun olen paikalla ja yleensä olenkin. Joka kerta en kuule puhelinta, kun sahaan, mutta jätä viesti vastaajaan, niin soitan takaisin. 

 Pöllöveljet valmiina paikkauksen ja värityksen jälkeen.

 

 

Tutustu veistoksiini kuvagalleriasta »

Ota yhteyttä